Online marketing speelt een steeds grotere rol binnen de marketing strategie. Online marketing is enkel een verzamelbegrip, wanneer je online marketing uit elkaar trekt dan zie je dat het bestaat uit meerdere onderdelen:

Een veel gemaakte fout bij online marketing is dat men niet adequaat is met het bijhouden ervan, velen denken het er even bij te doen. Online marketing, ook wel internet marketing genoemd, vergt veel tijd en vraagt om een lange adem.

Het is daarom belangrijk om goed te werk te gaan. Zorg voor een goede plan van aanpak, zorg dat je weet waarom jij online actief en dus aanwezig wilt zijn.

Online visitekaartje

Het online visitekaartje is jouw website, dit is dus de basis van jouw online marketing plan en strategie. Dit is meestal ook de plek waar je alle conversie naartoe wilt leiden. Zorg dus dat jouw website goed in order is.

Ik zie een website als een treinstation. Zou jij uitstappen op een rommelig en overzichtelijk station? Of toch liever doorreizen?

Online marketing en landbouw

Ik vergelijk online marketing altijd met landbouw. Voordat een boer het graan kan oogsten gaan er eerst een aantal fases aan vooraf.

Deze fases die de landbouw ondergaat is bij online marketing niet anders.

Vragen?

Vragen over online marketing of één van de onderdelen? Neem dan contact met mij op, dan help ik jou graag verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *