Het schrijven van blogs, kortweg bloggen, een term die je vaak voorbij hoort komen. Het mooie van bloggen is dat het voor iedereen heel toegankelijk is, iedereen kan bloggen. Een paar voorbeelden: Een patiƫnt die een blog bijhoudt over het behandelingstraject van zijn ziekte, een vrouw die een blog schrijft over kookkunsten, of een student die een fotoblog bijhoudt van zijn reis. Maar ook ondernemers bloggen,maar is dat een moetje? Moet een ondernemer tegenwoordig bloggen? Een vraag die ik vaak voorbij zie komen.

Is bloggen nodig?

Bloggen is zeker geen moetje, bloggen is net zoals een nieuwsbrief of social media een handvat om je bekendheid en bereik te vergroten. Ik zie bloggen als indirect verkopen. Je deelt je kennis en ervaring met je doelgroep in de hoop dat ze eerstvolgende keer bij een aankoop aan jou denken, omdat ze dan terugdenken naar jou blog met tips en advies. Dus nee het moet niet maar het draagt zeker bij als je het goed aanpakt.

Hoe moet je bloggen?

Ik krijg vaak de vraag hoe je moet bloggen, waar je rekening mee moet houden en hoe je een blog  opbouwt. Mijn advies is maak het jezelf niet moeilijk, bloggen is geen rocket science. Ik redigeer veel teksten, tegen de schrijvers zeg ik altijd schrijf vanuit jezelf, met jouw ervaring en eigen mening, maar zorg altijd dat het onderbouwd is. Zeker als ik teksten redigeer adviseer ik om gewoon lekker te typen wat je in je hoofd hebt zitten, en laat het correcte taalgebruik maar heel even zitten. Daarnaast onderscheid ik blog in drie delen:

Tip: Schrijf niet te stijf vanuit een stappenplan maar vanuit jezelf, deze blogs scoren beter en komen persoonlijker over.

Hoe vaak moet je bloggen?

Over de vraag hoe vaak je moet bloggen kan ik heel simpel zijn, wanneer je inspiratie en zin hebt. Wanneer er niks uit je vingers komt heeft het geen zin het te forceren. Schrijf dan liever een maand niet en dan een dijk van een blog, in plaats van elke week een blog wat hem steeds net niet is.

Vragen over bloggen?

Heb je vragen over het schrijven van artikelen of heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact met mij op dan help ik je graag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *