Social Update NR. 9

De social update is er weer. Met onder andere nieuwe advertentiemogelijkheden op Pinterest, Facebook heeft een deal gesloten met Warner Music en Giphy haalt de GIF functie op Instagram en Snapchat offline!

Pinterest

Shopping ads

Vorig jaar is Pinterest begonnen met het testen van ‘Shopping ad tools’. Deze pilot is goed bevallen en daarom wordt deze tool nu opengesteld voor meer adverteerders die al actief waren met ‘promoted pins’. Deze shopping ad tools moeten meer mogelijkheden geven aan adverteerders om creatieve advertenties te maken. Pinterest wilt met deze nieuwe ontwikkeling naast Facebook en Google komen te staan als het gaat om aantrekkelijk platform om op te adverteren. Welke nieuwe mogelijkheden adverteerders straks krijgen is nog onduidelijk, daar zal Pinterest snel meer informatie over naar buiten brengen. Eén nieuwe mogelijkheid is wel bekend. Shopping ads kunnen automatisch een advertentie creëren wanneer er een nieuw product aan een bord wordt toegevoegd.

Facebook

Instant games

Via Facebook en Messenger kunnen al enige tijd spelletjes gespeeld worden. Deze Instant games zaten echter nog in een testfase. Die testfase is nu afgelopen, wat inhoudt dat iedereen nu spellen kan ontwikkelen. Nu waren dat een aantal vaste partijen die toegang hadden tot het instant games platform. Ontwikkelaars van games krijgen ook toegang tot de Monetization Manager waar men de advertenties op de games kan bekijken en de prestaties van de spellen.

Warner Music

Facebook gaat zich meer in de richting van muziek begeven. Wellicht dat de paginabeheerders onder ons het tabje geluiden / geluidencollectie al hadden gespot bij publicatietools? Een tijdje terug heeft Facebook al een deal gesloten met ICE, nu heeft Facebook ook een deal gesloten met Warner Music Group. De bedoeling van Facebook is dat de muziek die hiermee vrijgegeven wordt gebruikt kan worden op Facebook, Instagram, Messenger en Occulus. In eerste instantie als achtergrondmuziek bij een slideshow, carrousel of video. Het is speculeren of je straks ook muziek kan luisteren via Facebook. Facebook wilt hierop momenteel nog geen commentaar geven.

Live PC streaming

Blizzard games had sinds 2016 de mogelijkheid om het spelen van spellen direct te streamen op Facebook. Om de concurrentie aan te kunnen gaan met YouTube en Twich, twee platformen waar het streamen van spellen heel populair is, gaat Facebook deze mogelijkheid nu openstellen voor overige gebruikers. Het nieuws is bekendgemaakt tijdens de ‘Game Developers Conference’, Facebook zal spoedig meer informatie naar buiten brengen vanaf wanneer het beschikbaar wordt gesteld.

Giphy

Giphy feature

In eerdere social update edities heb ik aangegeven dat zowel Instagram als Snapchat met een Giphy GIF sticker feature komen. Deze GIF feature is sinds enkele dagen offline gehaald omdat mensen melding hadden gemaakt van racistische GIF’s. Giphy heeft aangegeven dat de racistische GIF’s zichtbaar werden door een bug in het systeem. Wanneer de functie weer beschikbaar wordt gemaakt is nog niet bekend.

Snapchat

Mention tagging

Snapchat is aan het testen met de mogelijkheid om mensen te taggen in je ‘Story’. Deze functie is niet nieuw, Instagram heeft deze functie al voor zijn stories. Een kwestie van tijd tot deze functie binnen Snapchat wordt uitgerold.

WhatsApp

Privacy

WhatsApp mag geen gebruikersgegevens meer delen met Facebook, dit nieuws komt nadat zowel Frankrijk en Engeland hierop hadden aangedrongen bij Facebook. WhatsApp en Facebook zullen eerst aan de GDPR moeten voldoen alvorens er weer data gedeeld kan en mag worden. De GDPR, oftewel General Data Protection Regulation, is een nieuwe Europese privacy regelgeving die in werking treedt in mei 2018.

WeChat

1 biljoen

Het Chinese chatplatform WeChat heeft de drempel van 1 biljoen gebruikers wereldwijd bereikt. WeChat heeft een jaarlijkse groei van bijna 15%. De meeste accounts bevinden zich in Azië, Zuid-Europa en Amerika. WeChat is de nummer 1 chat app in China en wordt ook door veel Chinezen gebruikt die buiten China wonen. Dat WeChat in China populairder is dan WhatsApp en Messenger komt omdat deze apps samen met Facebook geblokkeerd worden door de Chinese overheid.

Dat was social update 9, mocht je vragen of opmerkingen hebben hoor ik dat graag, anders tot de volgende social update.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *