Social Update NR. 8

De social update is er weer. Met onder andere 4 nieuwe functies binnen Pinterest, Twitter gaat de strijd aan met bots en 3D berichten op Facebook!

Facebook

3D berichten

Ja het is eindelijk zover, 3D berichten! Facebook heeft er al eerder mee getest maar nu lijkt het er dan echt van te komen. Deze 3D berichten zijn gITF 2.0 bestanden en zijn te maken via verschillende programma’s waaronder de 3D creator app van Sony. Mooie toevoeging voor het verkopen en promoten van producten op Facebook en in advertenties.

Lijstjes

In social update 7  gaf ik aan dat je binnenkort lijstjes kon maken in een statusupdate op Facebook. Het is zover, je ziet de optie ‘lijstjes’ als je een bericht wilt gaan schrijven. Zie het voorbeeld hieronder.

lijstjes op facebook

Breaking news label

Facebook heeft wereldwijd 50 uitgevers de optie gegeven om een ‘Breakings news’ label aan een nieuwsbericht te hangen. Deze berichten krijgen vervolgens van Facebook voorrang in de tijdlijn van de volgers van de pagina. Er komt ook een optie voor de gebruikers om het bericht te rapporteren als het ten onrechte de label ‘Breaking news’ heeft meegekregen. Een handige optie maar alleen gebruiken indien noodzakelijk.

Messenger Broadcast

Wellicht heb je de chatbots al gespot op Facebook? De meeste zijn gebouwd of gekocht. Voor de kleinere bedrijven die geen budget hiervoor hebben komt Facebook met ‘Messenger Broadcast’. Deze functie is voorlopig gratis, maar je reken er maar op dat ook hier een verdienmodel aan komt te hangen. Deze nieuwe functie zit momenteel in een testfase, dus later meer hierover.

Jobs

Facebook gaat de concurrentie aan met LinkedIn als het gaat om vacatures. Facebook is de ‘Jobs’ functie aan het uitrollen in 40 landen. Bedrijfpagina’s krijgen straks de mogelijkheid om een tabblad ‘Jobs’ aan te maken. Zoals je in de video hieronder kunt zien krijg je als bedrijf veel opties om in te geven bij de vacature. Facebookgebruikers krijgen de eveneens een tab met de naam jobs en kunnen met hun Facebook profiel solliciteren als ze een interessante vacature zien. Daarnaast is er voor bedrijven de mogelijkheid om via de chat contact op te nemen met de sollicitant.

Videochat

Facebook gaat het mogelijk maken om tijdens een videochat andere mensen uit te nodigen, bekijk de video hieronder.

Twitter

Bots

Twitter gaat de strijd aan met bots op Twitter. Denk aan automatische retweets bij het gebruik van een bepaalde hashtag. Of het automatisch volgen en ontvolgen van andere Twitteraars. Twitter wil door het uitschakelen van deze bots de kwaliteit op Twitter verhogen. Persoonlijk denk ik dat dit een goede stap is. Twitter gaat geen programma’s blokkeren waarmee je tweets kunt inplannen zoals IFTTT, Buffer en Hootsuite.

Pinterest

Pins herindelen

Pinterest werkt sinds het begin van het platform met de oudste pins onderaan in een bord en de jongste bovenin. Daar komt nu verandering in, want Pinterest gaat gebruikers de mogelijkheid geven om pins opnieuw in te delen. Daarnaast heeft Pinterest nog 3 nieuwe opties toegevoegd. Waaronder het archiveren van borden die niet langer relevant zijn, het herindelen van deze borden. Dus je kunt bepaalde borden hoger of juist lager op je profiel plaatsen. En als laatste is het mogelijk om de secties binnen borden anders in te delen. Ben je al een tijdje niet meer op Pinterest geweest? Met deze vier nieuwe functies een goede reden om een kijkje te nemen.

LinkedIn

Salarisindicatie

LinkedIn gaat bij vacatures een salarisindicatie geven. Dat doen ze op basis van gegevens van ruim 546 miljoen LinkedIn gebruikers en bedrijven die hun salarisgegevens met LinkedIn delen. Het gaat dus niet om het werkelijke salaris van de vacature, maar wat LinkedIn vind dat je zou moeten verdienen. Gevaarlijk als je het mij vraagt, ik houd er niet zo van als programma’s voor ons gaan denken. Al helemaal niet als het om geld gaat, het kan namelijk een verkeerd beeld geven waardoor de verwachting van de sollicitant hoger is. De functie is nog niet beschikbaar in Nederland.

Instagram

Focus

Instagram is aan het testen met een nieuwe functie, genaamd ‘Focus’. Deze nieuwe functie gaat je straks de mogelijkheid geven om om foto’s in portretmodus te schieten met extra scherpte diepte waardoor een mooi bokeh gecreëerd wordt. Ook zullen er extra lichteffecten in te vinden zijn. Zoals je wellicht al voelde aankomen wordt deze functie momenteel getest door Instagram, dus later meer.

Dat was social update 8, mocht je vragen of opmerkingen hebben hoor ik dat graag, anders tot de volgende social update.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *