Enige tijd geleden kondigde LinkedIn een update aan waarbij men een live video kan maken via LinkedIn. Geen nieuwe functie voor social media, de functie is er al voor onder andere Facebook en Twitter.

Dit betekent niet dat het geen goede zet is van LinkedIn, ik denk juist dat het een slimme zet is. Ik bekijk regelmatig live video’s op Facebook met zakelijke insteek. Omdat deze video’s vaak een zakelijke insteek hebben, passen ze juist op een zakelijk platform als LinkedIn.

LIVE GAAN

Hoe ga je Live op LinkedIn? Als je klaar bent voor je eerste live video dan ga je naar de LinkedIn app, en klik je op het plusje onder in het scherm.

Je krijgt dan de optie bericht schrijven, een video of een afbeelding uploaden. Als je op video klikt krijg je de mogelijkheid om een foto of video te selecteren op je telefoon, of om live te gaan door op de rode video knop te drukken.

SLIMME ZET

Ik vind dat het slimme zet van LinkedIn, we merken dat LinkedIn flink aan het sleutelen is aan het platform. Nog niet zolang geleden introduceerde LinkedIn de mogelijkheid voor emoticons als reactie op een bericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *