Instagram bestaat deze week (6 oktober 2020) 10 jaar. En in 10 jaar is het platform uitgegroeid tot één van de grootste en meest invloedrijke social media platformen.

Instagram heeft een leuke manier bedacht om te vieren dat ze jarig zijn. Door de jaren heen heeft Instagram op jouw telefoon verschillende icoontjes gehad. Voor veel mensen is het bruine icoontje het herkenbaarste icoontje van Instagram. Het huidige icoontje is paars/roze/gele creatie van het origineel.

Instagram heeft een verrassing

Om te vieren dat Instagram 10 jaar bestaat hebben ze iets leuks bedacht. Je kunt tijdelijk één van de velen oude icoontjes op het startscherm van je telefoon instellen als Instagram icoontje. Het werkt als volgt. Als je Instagram opent en naar de instellingen gaat kun je het scherm omlaag swipen. Je zien dan een aantal icoontjes verschijnen met als laatste een cadeautje. Als je loslaat verschijnt er een hoop confetti en zie je alle icoontjes door de jaren heen. Je kunt één van deze icoontjes selecteren.

Hoe het precies werkt zie je in het volgende filmpje wat ik heb opgenomen.

Bedankt Instagram!

Heel leuk bedacht van Instagram, hoelang deze icoontjes te gebruiken zijn is niet helemaal duidelijk. De mededeling van Instagram is dat ze in de vanwege hun verjaardag deze maand een leuke Easter Egg hebben bedacht, dus waarschijnlijk alleen in oktober.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *