Een tijd terug kreeg ik van iemand te horen dat hij vond dat ik teveel tweets op een dag plaatste. Dat was voor hem een reden mij te ontvolgen. Erg?

Microblog

Twitter is een microblog platform vanwege zijn korte berichten waar 9 van de 10 keer een blog of nieuwsartikel achter schuilt. Twitter is ook een zeer vluchtig platform. Als ik op Facebook om 12.00u een bericht plaats is de kans groot dat mensen dit bericht om 17.00u na het werk tegenkomen in hun tijdlijn.

Er worden zoveel berichten op Twitter geplaatst dat een tweet om 12.00u 2 uur later niet mee zichtbaar is. Ik laat dit zien door een voorbeeld.

Dit is een simpel voorbeeld maar het laat zien dat op Twitter veel meer berichten geplaatst worden. Dus het verloop van deze berichten is sneller op Twitter. Voor bedrijven die gezien willen worden betekend dit dat er dus meer getweet moet worden. Doe je dit niet dan val je op den duur niet meer op.

Hoevaak tweeten jullie?

Ik ben erg benieuwd hoe jullie dit ervaren. Hoe vaak posten jullie per dag op Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *